Gerwin van der Plaats | CD's

Vind hier CD’s van Gerwin van der Plaats. Gerwin is een bevlogen organist, pianist en dirigent. Er verschenen meerdere CD’s van Gerwin zowel als begeleider op orgel/piano als ook solistisch.

View:24/48/All/

Resultaat 1–24 van de 25 resultaten wordt getoond

Organist en pianist | Gerwin van der Plaats

Gerwin van der Plaats (1977) kwam al vroeg bij de regelmatige kerkgang onder de indruk van het meest veelzijdige instrument: het kerkorgel. Zijn vader bracht hem op zeer jeugdige leeftijd de basisbeginselen van het notenschrift bij, al werd Gerwin’s aandacht ook wel eens afgeleid door ander ‘speelgoed’; elektrische treintjes bijvoorbeeld… Toch heeft de verdeelde aandacht zijn muzikale ontwikkeling bepaald niet vertraagd. Al op 9-jarige leeftijd begeleidde Gerwin met een heuse aanstelling de kerkdiensten van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Nieuwegein op het tweeklaviers orgel van de Dorpskerk te Jutphaas.

Gerwins talenten werden verder ontwikkeld bij Jaap Zwart Sr. en Herman van Vliet. Later kreeg hij les van Harry Hamer en Geert Bierling, volgde een muziektheorieopleiding, koordirectielessen en pianolessen bij Loes Egberts en bij Herman Riphagen. Aan het Fontys Conservatorium te Tilburg waren zijn docenten Geert Bierling met het hoofdvak orgel en Henco de Berg voor improvisatie. Sinds augustus 2023 is Gerwin, samen met collega Marco den Toom aangesteld als titulair organist van de Stichting Bovenkerk Kampen welke zich inzet voor de instandhouding van de Bovenkerk en haar beroemde orgels. In deze kerk speelt hij eveneens iedere woensdagmorgen om 08.30 uur tijdens het wekelijkse ochtend(stads)gebed. Daarnaast is hij als vaste organist verbonden aan de Driestwegkerk (PKN) te Nunspeet, de Zuiderkerk (NGK) te Zwolle en de Hoeksteen (PKN) te IJsselmuiden.

Als veelzijdig musicus speelt en dirigeert Gerwin van der Plaats repertoire dat vele stijlen bestrijkt. Van Bach tot de meest actuele (geestelijke) muziek van de twintigste eeuw. Zijn muzikale aanpak kenmerkt zich door spontaniteit, gedrevenheid, vakkundigheid en aanstekelijk enthousiasme. Op orgel probeert hij zich zo veelzijdig mogelijk te presenteren met een breed repertoire en een gedurfde aanpak. Zijn koorleden wil hij steeds nieuwsgierig houden, het verlangen geven steeds beter te willen worden, hen alles te laten geven alsof hun leven er van afhangt.

Sinds 2005 is hij, naast instrumentale muziek, actief als dirigent van koren. Op dit moment is hij als dirigent verbonden aan het Interkerkelijk koor ‘Immanuël’ te Harskamp, het Interkerkelijk Mannenkoor ‘Euterpe’ te Voorthuizen, het Kamper Kleinkoor ‘Musica Religiosa’ en -als opvolger van de door hem zeer bewonderde Klaas Jan Mulder- van het Christelijk Kamper Mannenkoor ‘Door Eendracht Verbonden’. Tevens is hij dirigent van het Urker Mannenkwartet. Vanuit een uitgebreide concertpraktijk werk(t)en deze zangverenigingen mee aan verschillende cd- en tv-opnamen met een omvangrijk repertoire.

Gerwin is actief als begeleider van koren, ensembles, orkesten en geeft hij orgelconcerten in binnen- en buitenland. Tevens werkt(e) hij mee aan diverse televisie, radio- en cd-opnamen.

In 2020 startte hij zijn bedrijf GA-studioworks, wat zich toespitst op het maken van audio- en videoproducties alsook het verzorgen van livestreams. Voor o.a. Family7 produceert hij het wekelijkse programma ‘Kom zing mee’ met samenzang van geliefde liederen o.l.v. Jan Quintus Zwart vanuit de Bovenkerk te Kampen en voor het het orgelmuseum in Elburg produceerde hij tweewekelijkse een online concert.

Organist, pianist en dirigent | Gerwin van der Plaats