Huig van der Knijff | Bladmuziek en CD’s

Vind hier cd’s en bladmuziek van Huig van der Knijff. Huig weet met veel gevoel de woorden te vertolken in de muziek, waardoor zijn orgelspel vaak een meditatief karakter heeft. Van Huig van der Knijff verschenen meerdere cd’s en bladmuziek bundels.

View:24/48/All/

Resultaat 1–24 van de 35 resultaten wordt getoond

Organist Huig van der Knijff

Huig van der Knijff is op 9 september 1984 geboren te Gouda. Reeds op jonge leeftijd kwam zijn gevoel voor muziek en zijn bijzondere interesse voor het orgel openbaar. Zijn eerste orgellessen kreeg hij van dhr. L. de Vos waarna hij verder studeerde bij Roeland de Reuver.
Al snel werd duidelijk dat het spelen van psalmen en gezangen zijn voorkeur had. Hierin heeft hij zich gaandeweg verder ontwikkelt. Met veel gevoel weet hij de woorden te vertolken in de muziek, waardoor zijn orgelspel vaak een meditatief karakter heeft.
Als organist is hij verbonden aan verschillende koren en begeleidt hij (samen)zangavonden. Ook werkt hij regelmatig mee aan (live)cd-opnames. In 2017 verscheen zijn eerste orgel-cd vanuit de Martinikerk te Bolsward. Sinds 2014 is hij vaste organist in de gereformeerde gemeente te Capelle aan den IJssel – Middelwatering. Zijn motivatie in het begeleiden van samenzang is: bewustwording van wat er gezongen wordt!

Organist | Huig van der Knijff

Agenda | Huig van der Knijff

VRIJDAG 1 DECEMBER 2023
Aanvang 19.30
Ger. Gem. Barendrecht

Openingsconcert Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten

Meditatie: ds. H. Brons
Spreker: Evert Barten
Organist: Huig van der Knijff


ZATERDAG 16 DECEMBER 2023
Aanvang 19.30
Dorpskerk, Capelle aan den IJssel

‘Lang verwacht’

Damesensemble ‘Yerusha’ o.l.v. Rianne Vogelaar – van Roon
Huig van der Knijff – Organist
Arjan Wouters – Pianist
Arwin van Buuren (SGP Capelle) – Spreker

Bladmuziek | Huig van der Knijff

Huig weet met veel gevoel de woorden te vertolken in de muziek, waardoor zijn orgelspel vaak een meditatief karakter heeft. Naar aanleiding daarvan verscheen in augustus 2021 de eerste bladmuziek bundel met daarin een ‘Inleidend koraalspel over Psalm 32 vers 4’ dit betrof het eerste deel in de serie 𝗣𝗿𝗲𝗳𝗮𝘇𝗶𝗼𝗻𝗲, is nieuwe serie met inleidend orgelspel bij de eredienst.

Door de vraag naar meer verscheen in januari 2022 de volgende uitgave hierin stond een bewerking over Psalm 102 vers 1 en 15. In mei dit zelfde jaar verscheen deel 3 in de serie Prefazione met dit keer een bewerking over Psalm 121 vers 3 en 4. September 2022 verscheen deel 4 met daarin een bewerking over Psalm 27 vers 5 en 7.

Voor in 2024 staan er weer nieuwe uitgaves geplant, hou onze website in de gaten voor meer informatie.