Lenard Verkamman | Bladmuziek en CD’s

Vind hier cd’s en bladmuziek van Lenard Verkamman. Van Lenard Verkamman verscheen meerdere cd’s, bladmuziek bundels en een koraalbundel.

View:24/48/All/

Resultaat 1–24 van de 91 resultaten wordt getoond

Organist | Lenard Verkamman

Lenard Verkamman, (geboren 1968 te Poortugaal) ging reeds op jonge leeftijd met zijn vader mee naar orgelconcerten van ondermeer Feike Asma, Klaas J. Mulder en Willem H. Zwart. Deze begaafde organisten maakten toen al grote indruk; zij inspireerden hem.
Lenard kreeg zijn eerste orgellessen op 8-jarige leeftijd van de plaatselijke muziekleraar/ organist de heer Kerkfoort. Als snel werd duidelijk dat zijn grote voorkeur naast klassieke werken, vooral uitging naar koraalbewerkingen van psalmen en gezangen. Op 12-jarige leeftijd studeerde hij bij Bas de Vroome (Rhoon) voornamelijk techniek en literatuur.
Omdat Lenard zich verder wilde bekwamen in improvisatietechnieken en samenzang begeleiding had hij vele jaren les van Nico Kruithof (Ridderkerk).
Lenard was 5 jaar registrant van de Canadese organist André Knevel. Daarna is hij ruim 13 jaar vaste registrant van Pieter Heykoop (Yerseke) geweest.
Hiernaast is Lenard 13,5 jaar kerkorganist geweest van Gereformeerde Gemeente te Poortugaal, na een verhuizing werd hij eveneens tot kerkorganist benoemd in de Gereformeerde Gemeente te H’veld-Giessendam. Vanaf de instituering (2 december 2011) van de Gereformeerde Gemeente te Sliedrecht, is hij organist van de Boaz kerk.

In 2004 verscheen de 1e cd van Lenard. Later volgde er meerdere cd’s. Omdat er steeds meer vraag kwam naar bladmuziek, is hij gaan schrijven, in 2013 verscheen de eerste bundel van eigen bewerkingen in noten en klavar.

Organist | Lenard Verkamman

Video's | Lenard Verkamman