Pieter Heykoop | Bladmuziek en CD’s

Op zoek naar bladmuziek en cd’s van organist Pieter Heykoop? Shop nu onze uitgebreide collectie in (religieuze) orgelmuziek en Psalmen van deze muzikant.

View:24/48/All/

Resultaat 1–24 van de 73 resultaten wordt getoond

Bestel de muziek van organist Pieter Heykoop

Pieter Heykoop is een bekende en veelgevraagde organist in binnen en buitenland. Er verschenen van hem vele CD’s met orgelimprovisaties, samenzang en koorzang. Een groot aantal orgelbewerkingen zijn, van Pieter Heykoop uitgegeven en, op bladmuziek verkrijgbaar in onze webshop. Zijn spel wordt veelal gekenmerkt door vindingrijkheid en fijngevoeligheid.

Organist Pieter Heykoop

Bladmuziek

Bladmuziek van Pieter Heykoop kopen? Bij Martin Muziek vind je een uitgebreide collectie bladmuziek. De stijl van deze bladmuziek wordt gekenmerkt door vindingrijkheid en fijngevoeligheid. De populairste bladmuziek van Pieter Heykoop zijn Psalm 65, Psalm 108 en Psalm 39.

Orgel en samenzangavonden van Pieter Heykoop

Op jeugdige leeftijd bleek Pieter Heykoop muzikale aanleg en interesse voor het orgel. Op 6-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste orgellessen van Bart van den Berg. Vervolgens studeerde hij bij Cor Visser, de toenmalige organist van de Grote Kerk te Dordrecht. Ook Jan Bonefaas, organist van de Grote Kerk te Gorinchem en de internationaal befaamde organist Ben van Oosten behoorden tot zijn leermeesters.

Op 15-jarige leeftijd werd hij benoemd als vaste organist van één van de Gereformeerde Kerken in zijn geboortestad. Sinds 1986 is Pieter Heykoop organist van de Gereformeerde Gemeente in zijn woonplaats Yerseke, waar hij het prachtige 3-klaviers Van den Heuvel-orgel bespeelt.

Psalmen met bovenstem

Pieter Heykoop staat eveneens bekend om zijn werk in psalmen met bovenstem. Jaarlijks geeft hij veel concerten door heel Nederland met orgel en samenzangavonden. Voor deze avonden is een breed publiek waarmee de kerken zich vullen. Jaarlijks geeft Pieter Heykoop een nieuwjaarsconcert in de Laurenskerk te Rotterdam. Deze avond worden elk jaar door meer dan 1000 aanwezigen bijgewoond.

Gerelateerde artiesten