Wim Magré

Wim Magré

– Organist

Wim Magré (1962 – 2019) was musicus te Elburg. Wim Magré ontving zijn eerste muzieklessen aan de muziekschool te Elburg. Daarna studeerde Wim Magré orgel bij Willem Hendrik Zwart ,organist van de Bovenkerk te Kampen. Verder bekwaamde hij zich aan het Conservatorium te Zwolle waar hij hoofdvak orgel studeerde bij Dorthy de Rooy. In 1989 studeerde hij hier met goed gevolg af. Als organist was hij verbonden aan de Gereformeerde kerk te Doornspijk, Hervormde Gemeente Elburg en de Alle-Dag-Kerk (Engelse kerk aan het Begijnenhof) te Amsterdam.


Wim Magré maakte vele orgel CD’s op bekende Nederlandse orgels in onder andere: Elburg, Kampen, Bolsward, Den Haag en Apeldoorn. Verder werkte hij mee aan tweetal orgel DVD’s in de Bovenkerk te Kampen. Ook maakte Wim Magré een zestal tournees naar de VS en Canada.


Verder was Wim Magré dirigent van verschillende koren op de Veluwe van onder andere het Elburgs Mannenkoor O.B.K., gemengde koren in Oldebroek, Doornspijk en Ermelo en kinderkoren in Oostendorp, Doornspijk en op Urk.


Samen met zijn zoon Wilbert Magré op de vleugel gaf hij onder de naam: “Magré & Magré in concert” diverse optredens in het land. Als concertorganist was hij regelmatig te horen op de prachtige orgels in Nederland.

 

Meer informatie kunt u vinden op: www.wimmagre.nl

Producten van deze artiest:

Bladmuziek