Mannenzang Katwijk

 

Reserveer!

 

Zingt vrolijk, roemt Zijn deugden t’ allen tijd!

Mannenzang Katwijk Najaarjaar 2023

 

1600 mannen zingen Psalmen op hele noten vanuit de Nieuwe Kerk te Katwijk aan Zee

Bert Noteboom, dirigent en Marco den Toom, orgel.

 

Levering van deze cd: voorjaar 2024

De ‘Katwijkse Mannenzang’ is een uniek jaarlijks terugkerend evenement waar ruim 1800 mannenstemmen samen zingen. Al ruim 25 jaar 100% genieten, samen zingen tot eer van God. De grote verzameling stemmen die massaal een stevig stemgeluid voortbrengt in combinatie met begeleiding van organist Marco den Toom op het ‘Van den Heuvel-orgel’ is heel indrukwekkend.

 

De jaarlijkse ‘Katwijkse Mannenzangavonden’ zijn een traditie geworden maar ook een vorm van ‘cultuur’ die alleen in Nederland te vinden is. Van de psalmen, gezangen en geestelijke liederen in het voorjaar en de hele noten psalmzang in het najaar worden cd-opnamen gemaakt zodat iedereen ook thuis en onderweg verder kan genieten. De muziek heeft velen troost en steun gebracht in moeilijke tijden.

 

De mannenzang wordt in goede banen geleid door de enthousiaste dirigent Bert Noteboom. Naast voorzitter van ‘Stichting Mannenzang Katwijk’ is hij dirigent/artistiek leider van Chr. Jongerenkoor Jigdaljahu. Daarnaast is Bert werkzaam als evangelist/wijkpastor in Almere. Hij stelt de programma’s samen in nauw overleg met de organist en is verantwoordelijk voor de diverse bovenstemmen.

Marco den Toom begeleid vanaf november 2018 de zangavonden op het grote ‘Van den Heuvel-orgel’. 

Naar aanleiding van het gekozen thema worden de verbindende teksten tussen de liederen worden door een predikant/spreker uitgesproken.