Musica Religiosa

Deze serie is in 2002 op initiatief van Frans van Tilburg en Bert Kruis gestart en verwierf bij de liefhebbers van romantische koraalbewerkingen grote waardering. De bewerkingen, van zowel psalmen als geestelijke liederen, zijn goed te gebruiken tijdens kerkdiensten, maar natuurlijk ook voor thuisgebruik zeer geschikt. Er was voortdurend belangstelling voor deze serie. Daarom wordt, nu 20 jaar later, op initiatief van Uitgeverij Martin Muziek, de serie nieuw leven ingeblazen. De wens is om de hele serie weer opnieuw uit te geven, de eerste acht delen zijn hiervan het begin. In de loop van 2023 en 2024 volgt de rest.

Juli 2022 – Boek 1 t/m 4

Maart 2023 – Boek 5 t/m 8 

NOTENSCHRIFT

KLAVARSKRIBO

CD's

Download (als pdf)

Bert Kruis

Bert Kruis

Bert Kruis werd geboren op 26 september 1967 te Schelluinen (nabij Gorinchem). Hij werd al vroeg geboeid door de klanken van het orgel doordat zijn vader organist was van de Nederlands Hervormde Kerk te Schelluinen.

Bert begon op 11-jarige leeftijd met orgellessen bij Frans van Tilburg (1933-2005) via de muziekschool Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Bert Kruis was gedurende acht jaar vaste registrant bij Frans van Tilburg (van wie hij naar eigen zeggen enorm veel heeft geleerd).

Lees verder….

Frans van Tilburg

Frans van Tilburg
Al op jonge leeftijd was Frans van Tilburg vertrouwd met het orgel. Vanaf zijn 11e jaar begeleidde hij samenzang tijdens kerkdiensten. Er volgden aanstellingen als organist in diverse kerken, waarbij de verbintenis met de Hervormde kerk te Werkendam het langst heeft geduurd. Het begeleiden van de gemeentezang heeft altijd een grote betekenis voor hem gehad. Daarnaast vormden het verzorgen van orgelbespelingen een vast bestanddeel van zijn werkzaamheden.

Lees verder…

Beluister onderstaand de uitgegeven muziek: