maart 18, 2024 Door beheerder Uit

NIEUW! Huig van der Knijff | Psalm 40 vers 1 en 2

NIEUW! Huig van der Knijff | Psalm 40 vers 1 en 2

Het 6e deel in de serie: ‘Prefazione’ de serie met inleidend orgelspel bij de eredienst. In dit deel Voorspel en koralen over Psalm 40 vers 1 en 2 van de organist Huig van der Knijff. Deze uitgave is o.a. speciaal bedoeld voor Passie en Pasen.

INHOUD:
– Psalm 40 vers 1 en 2

‘k Heb lang den HEER in mijnen druk verwacht’ en ‘Hij geeft m’ opnieuw een danklied tot Zijn eer’

 

Huig van der Knijff is op 9 september 1984 geboren te Gouda. Reeds op jonge leeftijd kwam zijn gevoel voor muziek en zijn bijzondere interesse voor het orgel openbaar. Zijn eerste orgellessen kreeg hij van dhr. L. de Vos waarna hij verder studeerde bij Roeland de Reuver. Al snel werd duidelijk dat het spelen van psalmen en gezangen zijn voorkeur had. Hierin heeft hij zich gaandeweg verder ontwikkelt. Met veel gevoel weet hij de woorden te vertolken in de muziek, waardoor zijn orgelspel vaak een meditatief karakter heeft.

 

Als organist is hij verbonden aan verschillende koren en begeleidt hij (samen)zangavonden. Ook werkt hij regelmatig mee aan (live)cd-opnames. In 2017 verscheen zijn eerste orgel-cd vanuit de Martinikerk te Bolsward. Sinds 2014 is hij vaste organist in de gereformeerde gemeente te Capelle aan den IJssel – Middelwatering. Zijn motivatie in het begeleiden van samenzang is: bewustwording van wat er gezongen wordt!